Bio

answittemuursmal

Ik ben 37 en woon ondertussen zo’n 12 jaar in Brussel. Ik ben geboren in Antwerpen, studeerde Geschiedenis in Gent en Politieke Wetenschappen in Parijs. Na mijn studies vond ik een thuis in Elsene.

Vandaag woon ik samen met mijn dochter Frances en haar papa op de Diksmuidelaan in de Kaaienwijk. Elk jaar organiseren we er met de buurtbewoners een zeer fijne brocante. In Brussel verplaats ik me het liefst per fiets (of met de metro wanneer het regent).

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 raakte ik uit het niets verkozen in de gemeenteraad van de Stad Brussel. sp.a maakt deel uit van de meerderheid en ik werd schepen, bevoegd voor Nederlandstalige Aangelegenheden, Wijkcontracten en Participatie. Ondertussen ben ik vier jaar bezig, en vind het ontzettend fijn om me in te zetten voor de Brusselaars (lees hier mijn relaas van één jaar schepen).

Vandaag ben ik voltijds schepen, maar daarvoor werkte ik 7 jaar bij het Verbindingsbureau Brussel-Europa, een vzw die het onthaal van expats in Brussel verzorgt en Brusselaars informeert over wat het voor Brussel betekent om de hoofdstad van Europa te zijn.

3 gedachtes over “Bio

 1. Dag Ans Persoons,

  Ik kom uit Nederland, ben 71 en sinds een jaar schrijver (Jan Best de Vries, Oorlogskinderjaren is als 1ste deeltje van een trilogie net uit, uitgeverij Aspekt, Soesterberg, de twee andere delen zijn af en volgen dit najaar, na de dood van mijn soulmate gebruik ik haar naam mede als auteursnaam), dit ter introductie.

  Ik was zeer onder de indruk van je redevoering voor een publiek van “De Groten van Vlaanderen”, vandaag 11 juli gezien en beluisterd op Canvas. Niet alleen om de inhoud, waarvan ik als niet-Vlaming de meer algemene strekking volledig deel en onderschrijf, maar om het inwendige vuur van je levensovertuiging die je helder uitdroeg in dit gezapige gezelschap dat niettemin geboeid naar je zat te luisteren in de zaal, zoals de camera verschillende keren toonde. Eigenlijk keken een paar mannen zelfs ietwat beschaamd, want ze begrepen je maar al te goed: “Unter der Asche brennt das Feuer” en daartegen is geen weerwoord bestand hè?

  Die uitspraak kun je ergens lezen in Nanny’s magistrale werk (www.nannydevries.nl) dat ook net in 2de editie uit is bij mijn zelfde uitgever en vriend (Perry Pierik) onder haar eigen titel die eerst niet mocht tijdens haar leven: Achter de islamitische facade: Het werkelijke Iran en Turkije. Haar laatste zin zal je in het licht van je toespraak zeker aanspreken (“Zijn we Euraziaten geworden?”).

  Je alle goeds toewensend bij en in je moeilijke streven,
  hartelijks,
  Jan Best de Vries

 2. Beste Ans,
  Een collega neemt dit jaar 2 weken vakantie op een appartement hartje brussel – enkele honderden meters van de Grote Markt. Om de sfeer van een moderne wereldstad te proeven en in afwachting van het moment waarop de kinderen het huis uit zullen zijn.
  Eigen dochter zit een jaar op kot aan de VUB en vindt Brussel fijn en in crescendo.
  Brusselen loont.
  Succes en doorgaan.

  Dirk Van Gestel

 3. Dag ans,
  Met uw mooie kleedje in het blauw van onze EUROPESE VLAG is eindelijk voor mij als Nederlandse in Belgie (al 20 jaar) een ECHTE DOORBRAAK en VERBINDING gekomen in onze CULTUURDRAGERS missie.Het bijterige van de machowereld wordt zo ook politiek doorbroken.
  Hoog tijd om het EUROPA van de burgers, steden regio,s en natiestaten beter te duiden.
  Daaraan heeft Belgie zozeer behoefte en Stef Blok is een prachtige trait-d,union hiervoor gebleken;CULTURAL ECONOMY zoals voormalig Eurocommissaris uit Slowakije, Jan Figel beoogde kan nu verder worden opgebouwd langs de VIA REGIA en met de Jacobspaden door Vlaanderen, Wallonie en Brussel.Tijd voor ECHTE TOEKOMST voor onze (klein)kinderen is weer zuiver door uw stralende ster aangeraakt in het Brusselse stadhuis.Tenslotte isbBrussel ook de HOOFDSTAD VAN ONS EUROPA ALS THUIS. Lans elkaar heen blijven palaveren is een DOOD SPOOR. Drs. Alice Bakker-Osinga(Kapellen/Dordrecht)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.