GRATIS COMPUTERS VOOR LEERLINGEN OPENBAAR ONDERWIJS BRUSSEL.

De Stad Brussel wil dat ieder kind op een vlotte manier de lessen online kan bijwonen indien nodig. Elk gezin kan gebruik maken van een kosteloos uitleenprogramma: voor ieder kind een computer in huis.

De laatste twee schooljaren gingen gepaard met een reeks maatregelen om het coronavirus uit de klas te houden. Directies, leerkrachten en leerlingen moesten plots schakelen tussen afstandsonderwijs, klasbubbels, maskerplicht, enz. Maar bij de implementatie van het afstandsonderwijs werden de scholen echter geconfronteerd met een digitale kloof. Niet ieder gezin is in staat om simultaan een computer te voorzien voor zowel thuiswerkende ouders en kinderen die vanop afstand onderwijs volgen.

De Stad Brussel stelt daarom gratis desktopcomputers voor aan alle leerlingen van haar onderwijsnet in het 5de en 6de leerjaar van het basisonderwijs en het secundair. De desktopmodellen zijn de voormalige computers van de Brusselse administratie en kregen een update. Ze werden voorzien van 8GB extra RAM, een toetsenbord, een scherm, een muis en een wifi-antenne. Een investering van 100 euro per computer die de Stad op zich neemt. Daarbovenop biedt de Stad IT-ondersteuning en herstellingen aan indien nodig.

Ans Persoons (one.brussels-Vooruit), schepen bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs: De aankoop van een computer voor elk schoolgaand kind is een stevige hap uit het gezinsbudget, de Stad Brussel biedt deze oplossing aan zodat we geen enkele leerling verliezen wanneer we snel moeten schakelen naar digitale lessen. Via deze actie dragen we ons steentje bij in het overbruggen van de digitale kloof. 

De actie is een aanvullende maatregel op de initiatieven van onder meer de Vlaamse Gemeenschap om IT-materiaal te voorzien aan gezinnen die dat wensten in 2020. Een groot aantal leerlingen in de vooropgestelde doelgroep heeft dus reeds eerder een computer via school ontvangen. We gaan op hetzelfde elan verder. Leerlingen kunnen het hele jaar door op simpel verzoek bij hun leerkracht een gratis computer aanvragen en kunnen gebruik maken van deze dienstverlening zolang ze school lopen in het onderwijsnet van de Stad Brussel. In het Nederlandstalig onderwijs maken momenteel 27 leerlingen gebruik van deze dienstverlening. De computers worden geleverd tijdens de eerste weken van december 2021.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.