De Stad Brussel en de Regie der Gebouwen bereiken een akkoord over het gebruik van de openbare ruimte rondom het Brussels Justitiepaleis

De Stad Brussel en de Regie der Gebouwen bereiken een akkoord over het gebruik van de openbare ruimte rondom het Brussels Justitiepaleis

De conventies maken deel uit van de renovatie – en heraanleggingsplannen op en rond het Justitiepaleis en zijn een illustratie van de goede samenwerking tussen de Stad Brussel en de Regie der Gebouwen.

De Stad Brussel en de Federale Staat hebben na jarenlange discussie eindelijk duidelijkheid geschept in de eigendomssituatie van de omgeving rond het Justitiepaleis. Gezien de hellingen en plateaus het dak vormen van delen van het Justitiepaleis, blijft de Federale Staat eigenaar.

De eerste conventie creëert een publiek doorgangsrecht op alle percelen rondom het Justitiepaleis die momenteel nog privéterrein zijn. Samen met een aanpassing van het kadaster, regelt de eerste conventie dat deze buitenruimte ten allen tijden publiekelijk toegankelijk is.

De tweede conventie maakt afspraken tussen de Stad en de Federale Staat over het dagelijks onderhoud en de netheid op de hellingen nu de auto’s er niet meer mogen parkeren. De Stad zal deze ruimte onderhouden en het beheer van activiteiten in deze zone op zich nemen. Structurele herstellingen blijven de verantwoordelijkheid van de Federale Staat (de eigenaar).

Ans Persoons, schepen van Stedenbouw: Deze conventie laat de Stad toe om in overleg met de Regie de Gebouwen en de FOD Justitie de hellingen blijvend te activeren, zoals we bijvoorbeeld deze zomer al doen met onze zomerprogrammatie, in samenwerking met organisaties uit de wijk.

De derde conventie zet in op parkeergelegenheid voor de handelaren van de Marollenwijk: zij kunnen een plateau aan zijkant van het Justitiepaleis (aan de Wolstraat) gebruiken. Deze parking (100 plaatsen) wordt in de week door het personeel van het Justitiepaleis gebruikt en zal tijdens het weekend en feestdagen aan de hand van parkeerkaarten ter beschikkingen worden gesteld van handelaars met een winkel in de Marollen. Zo blijft er elders meer ruimte vrij voor hun klanten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.