De eerste kunstacademie in hartje Brussel

Muziek, Theater, Dans en Beeldende kunsten – lessen vanaf 1 september 2020

Dankzij investeringen van het departement Openbaar Onderwijs van de Stad Brussel in onderwijs en cultuur, verwelkomen de Brusselaars vanaf september hun eerste volwaardige kunstacademie.

De Hoofdstedelijke Kunstacademie, gelegen in Nieuwland, op wandelafstand van het station Brussel-Zuid, biedt vanaf september deeltijds kunstonderwijs aan in de disciplines muziek, theater, dans én beeldende kunsten. Met de nieuwe richting beeldende kunsten aan het bestaande aanbod toegevoegd, wordt onze academie vanaf schooljaar 2020-2021 de eerste kunstacademie binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ‘Hoofdstedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans’ mag zich voortaan ‘Hoofdstedelijke Kunstacademie’ noemen.

De academie breidt dit schooljaar het aanbod uit met onder andere ‘beeldinitiatie’, waarbij de allerkleinsten (6 en 7 jaar) een uurtje per week op ontdekkingstocht gaan met klei, kurk, kleurpotloden, verf, etc. In ‘beeldatelier’ voor kinderen vanaf 8 jaar gaan we dieper in op verschillende beeldende technieken.

Ans Persoons,
Schepen bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs van de Stad Brussel:

Steeds meer kinderen en volwassenen willen zich in hun vrije tijd artistiek ontwikkelen. De stad Brussel heeft sinds vele jaren een Nederlandstalige Academie met een groeiend aantal disciplines. Vanaf september is het plaatje compleet: dan kan je ook bij ons terecht voor Beeldende kunsten. Zo hopen we nog beter in te spelen op de noden en talenten van de Brusselaars. 

Niet enkel beeldende kunsten zal aan het nieuwe aanbod toegevoegd worden, ook Early music & beyond, een samenwerking tussen de afdelingen Oude muziek in de academie van Brussel en Jette, krijgt voortaan een plek. De afdeling Dans pakt dan weer uit met de lessen van wereldkampioen Hip Hop, Nico Vankerckhoven. Hij leert de leerlingen van het vak Urban in de hoofdvestiging, Nieuwland 198 in 1000 Brussel de hipste danspassen.

Aanbod schooljaar 2020-2021

  • Muziek klassiek
  • Oude muziek
  • Jazz-pop-rock
  • Klassieke dans
  • Hedendaagse dans
  • Urban dans
  • Theater
  • Beeldende kunsten

Solange Bertrand 
waarnemend directeur van de Hoofdstedelijke Kunstacademie

We kijken er enorm naar uit om de Brusselaars te laten kennismaken met ons nieuwe aanbod. Cultuur en jezelf creatief kunnen uiten, hoort volgens ons bij het dagdagelijkse leven. 

Online inschrijvingen tot en met 30 september 2020 via https://www.hoofdstedelijkeacademie.be

beelden ©StadBrussel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.