Stad en Bouwmeester kiezen voor transparantie: adviescomité open voor Lakenaren.

De Stad Brussel en Bouwmeester lanceerden onlangs de projectoproep voor een stedenbouwkundige studie over het potentieel van de Lakense binnengebieden. Op 7 juli komt een adviescomité samen om het bureau aan te duiden die de studie zal mogen uitvoeren. Voor de eerste keer zullen er ook bewoners aanwezig zijn tijdens deze beslissende fase van de aanbesteding.
Ans Persoons, Schepen van Stedenbouw voor de Stad Brussel, legt uit :
“Als iets achter gesloten deuren beslist wordt, leidt het makkelijker tot geruchten. We willen tonen dat zo’n jury gepaard gaat met een grondig inhoudelijk debat, waarbij elk ingediend voorstel zorgvuldig gewikt en gewogen wordt. Er valt niets te verbergen, en bovendien geven we bewoners zo de kans het project beter te begrijpen.” 

Onlangs lanceerde de Stad Brussel een stedenbouwkundige studie over de binnengebieden van de Lakense bouwblokken. Die studie moet de bestaande situatie van de binnengebieden in kaart brengen. Ook moet de studie aanbevelingen formuleren waarmee de Stad Brussel toekomstige vergunningen die ingediend worden voor ontwikkelingsprojecten in de Lakense binnengebieden beter kan beoordelen en sturen.

Ans Persoons,
Schepen voor Stedenbouw
:

We kunnen niet langer verdichten zonder globale visie. Het is onze taak om ook aandacht te besteden aan de levenskwaliteit van de bewoners bovenop de huidige en toekomstige bebouwing. Laten we zoeken naar de juiste balans tussen toegankelijke groene ruimtes, doorlaatbaarheid van de bodem, de privacy en het sociale weefsel in de wijk. De binnengebieden vormen een perfect proefproject voor nieuwe leef-en woonvormen. We betrekken de bewoners graag bij het beslissingsproces vanaf de eerste fase.

Met het oog op maximale transparantie, willen de Stad en BMA dit adviescomité openstellen voor bewonerscomités, actiegroepen en geïnteresseerde Lakenaars. Die zullen de presentaties van de 5 ontwerpteams en het debat en de deliberatie tussen de leden van het adviescomité als observator kunnen bijwonen en er feedback op kunnen geven.

Arnaud Pinxteren,
Schepen van Burgerparticipatie
 :

De Brusselaars zijn echte experten van hun wijk. Het is dus een uitstekend idee om hen te betrekken bij dergelijke stadsprojecten, want zij weten wat er zich op lokaal vlak afspeelt en wat er nodig is in de buurt. Het openstellen van het selectiecomité toont nog maar eens dat we Brussel samen willen vormgeven met de drijvende krachten van de stad: de inwoners. Zo komen we tot geslaagde, transparante projecten.

Praktisch

Het adviescomité gaat door op dinsdag 7 juli van 9:00u tot 15:00u op een nog te bepalen locatie in Brussel. Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan dit open adviescomité, nodigen we u uit voor 2 juli 2020 om 14 uur een e-mail te sturen naar URB.planif.developpement@brucity.be met vermelding van uw naam en motivatie. Omwille van sanitaire redenen, moet het aantal publieke deelnemers beperkt blijven tot 10 personen. De 10 genodigden zullen de locatie per mail toegestuurd krijgen en zullen een vertrouwelijkheidsverklaring moeten ondertekenen.

version FR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.