De Stad Brussel reageert enthousiast op de oproep van de ULB en VUB voor meertalige scholen

In een Gewest waar internationale instellingen en meertalige contacten deel uitmaken van het dagelijks leven, wordt een goede talenkennis steeds belangrijker.  De Stad Brussel vindt het dan ook essentieel dat we onze bewoners -van jongs af aan- de mogelijkheid geven om hun talen te ontwikkelen, zodat ze kunnen uitgroeien tot zelfbewuste, meertalige Brusselaars. Daarom gaat de Stad Brussel -grootste inrichtende macht van het land- met enthousiasme in op de oproep van de ULB en VUB om meertalige scholen te ontwikkelen. De Stad wil hierin een voortrekkersrol spelen en wil graag gebruik maken van de deskundigheid van de universiteiten in deze materie.

Meertaligheid opent heel wat deuren in een multiculturele stad als Brussel, stimuleert ontmoeting en versterkt zo het stedelijk weefsel. In het meerderheidsakkoord van de Stad Brussel is er dan ook veel aandacht voor uitwisseling tussen de culturen/gemeenschappen en het aanleren van talen, en stellen we voor om immersieonderwijs te ontwikkelen. Meertalig onderwijs gaat nog een stap verder dan immersieonderwijs, en de Stad Brussel wil die stap graag meteen zetten.

Samenwerken met universiteiten op het vlak van onderwijs is uiterst belangrijk voor een cosmopolitische stad zoals Brussel. Het kunnen aanbieden van meertalige scholen aan de Brusselaars borduurt verder op het DNA van de Brusselse identiteit. De Burgemeester.

Meertalig onderwijs zou een versterking zijn van het sociale weefsel in Brussel en verhoogt de professionele slaagkansen van onze leerlingen. Schepen voor Openbaar Onderwijs.

De Stad Brussel heeft een eigen net -het stedelijk onderwijs- met meer dan 100 scholen en telt zowel Nederlandstalige als Franstalige scholen. Dat maakt ons de ideale partner om samen met de VUB en de ULB meertalig onderwijs te ontwikkelen. Meertalig onderwijs zou in een stad als Brussel een evidentie moeten zijn.  Ans Persoons, Schepen voor Nederlandstalig Onderwijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.