Buurtborduurwerk

BK_0068_flyerexpoFemmesNP-1  BK_0068_flyerexpoFemmesNP-2

Deze middag had ik de geweldige eer om de expo Buurtborduurwerk – Rumeur de Femmes te openen, helemaal samengesteld en gecreëerd door vrouwen uit de Bockstaelwijk, onder begeleiding van kunstenares Ilse Wijnen.

Via de vele (prachtige!) artistieke projecten spreken de vrouwen over hun wijk, hun stad, over relaties en achtergrond, over zichzelf, hun heden, toekomst en verleden. Fotografie, zang, plastische kunsten, audio en video, naaiwerk, collages … Het komt er allemaal aan bod. Voor wie zelf graag zijn creatieve ziel uitleeft, zijn er ook enkele interactieve projecten. Zo maakte ik een beeldje uit klei dat samen met andere kleintjes aan de voet van een kleurrijke, grootste oervrouw werd gezet, als een soort ode aan de kracht van de vrouw. Heel fijn!

Als vrouwen zich blijven uitdrukken, op welke manier ook, via kunst, via betogingen, via woorden of beelden, door te roepen, te zingen, te schrijven, dan kan de wereld alleen maar luisteren.

De expo kwam tot stand dankzij Bobine, Femma, Entraide Bruxelles, la Maison de la Création et la Maison de Quartier Willems met de steun van het Duurzaam Wijkcontract Bockstael en is nog tot en met 27 maart te zien in de wijkantenne van Bockstael. Ga er zeker eens langs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.