Recyclart niet langer illegaal

Recyclart (c)VISITBRUSSELS -E.Danhier
foto: Eric Danhier voor visit.brussels

Recyclart, het hyperstedelijke kunstencentrum  onder de Noord-Zuidverbinding, combineert edgy feestjes en culturele projecten met een diepe verankering in de wijk en sociaaleconomische projecten. Bovendien kan je er van dinsdag tot vrijdag elke middag heerlijk lunchen in Bar Recyclart. De organisatie ‘kraakt’ al bijna 20 jaar de ruimte waar ze verblijven in het station Brussel-Kapellekerk.

Stad Brussel probeert hun situatie al lange tijd te legaliseren. Het wijkcontract bracht het hele proces in een stroomverstelling. Vorige week heeft het College een contract tussen de Stad en de NMBS goedgekeurd. Dat contract geeft de ruimtes onder de spoorweg voor lange tijd in beheer aan de Stad. Die zal de ruimtes op haar beurt ter beschikking stellen aan Recyclart.

Maar daar stopt het niet. We maken met het wijkcontract Jonction financiële middelen vrij om ook de andere ruimtes onder de spoorweg aan te pakken. Nu is de spoorweg nog te veel een grens, een blinde muur met vooral veel graffiti en verwaarlozing.

Recyclart brengt leven, maar naast hen zijn de ruimtes onder de spoorweg dichtgetimmerd. Bedoeling is om ook deze gebruiksklaar te maken en open te trekken door er grote ramen in te plaatsen en er een invulling aan te geven. Recyclart zal zelf een stukje opschuiven naar volledig gerenoveerde lokalen; andere delen worden iets meer ‘bruut’ gelaten voor economische of culturele activiteiten.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.