Voetballen naast de treinen

Wijkcontract Jonction draait op volle toeren. Er staan heel wat projecten op stapel voor de wijk rond Recyclart en de Brigitinnes. Zo bouwen we onder meer een nieuwe sportzaal op een braakliggend terrein aan de Nieuwlandstraat, vlak naast de spoorweg.

Het terrein ligt wat verscholen, met langs de ene kant de muren van de spoorwegtunnel, en langs de andere kant de achtertuinen van huizen op de Stalingradlaan. Er komt een sportzaal met een aangename buitenruimte.

Het wordt een zaal met twee verdiepingen. Op het gelijkvloers vind je de kleedkamers, het onthaal en een terras om een koffie of pintje te drinken. Op de eerste verdieping komt dan de sportzaal zelf, die open zal staan voor allerlei sporten en gebruikt kan worden voor competitiewedstrijden van het zaalvoetbal.

Het hoogste niveau ligt net onder de spoorweg. De treinen schrijden boven je hoofd terwijl je een balletje trapt. Architectenbureau MDW tekende de plannen voor dit spectaculaire en bijzonder geslaagde ontwerp. Eens de vergunning aangevraagd en de aannemer aangesteld, kunnen de werken in 2019 starten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.