Oproep culturele projecten 2017

2016 was een moeilijk jaar voor Brussel. De aanslagen hebben diepe krassen nagelaten in de ziel van de stad. Economisch kruipt Brussel beetje bij beetje uit het dal. Maar hoe staat het met het vertrouwen van de Brusselaars in elkaar, in hun stad, in de toekomst? Overheerst angst of hoop? In steden komen mensen zichzelf en de wereld tegen. Sommige Brusselaars zijn hier geboren, anderen aangespoeld. Wat hen bindt is deze stad. Hoe zorg je er voor dat samenleven in een stad als Brussel verder gaat dan elkaar kruisen op het voetpad? Hoe creëer je één gemeenschap uit die mierenhoop, een gevoel van samenhorigheid, een gedeelde stadstrots? Hoe prikkel je interesse, empathie?

Cultuur speelt daarbij een cruciale rol. En nee, cultuur hoeft de wereld niet te redden. Kunst mag ook gewoon mooi zijn. Ook schoonheid verbindt. Samen huilen, samen lachen, samen dansen. Met vrienden of met vreemden. Hoe kleinschalig ook, cultuur creëert ontmoeting en ontroering. Herkenning ook. En hoop. Het gevoel dat het misschien, uiteindelijk, allemaal nog wel goed komt met Brussel. Dat is wat deze stad nu nodig heeft. Met deze oproep willen we projecten steunen die hierop inspelen.

Context? De projectoproep wordt jaarlijks gelanceerd binnen het lokaal cultuurbeleidsplan van de Stad Brussel. Dit plan legt de doelstellingen vast van het Nederlandstalig cultuurbeleid voor de periode 2014 – 2020. Elk jaar worden er doelstellingen uit het lokaal cultuurbeleidsplan gehaald en naar voor geschoven in de projectoproep. Het is inmiddels de vierde keer dat we deze projectoproep lanceren.

Wie? Iedereen kan deelnemen aan deze projectoproep. Je kan reageren als individu, collectief, vereniging.

Wat? Binnen deze projectoproep vallen alle mogelijke artistieke en culturele vormen en uitingen.

Hoeveel? Een project ontvangt minimum 250€ en maximaal 7.500€.

Hoe? Uit het cultuurbeleidsplan hebben we vier operationele doelstellingen geselecteerd. Om financieel ondersteund te worden, moet het project beantwoorden aan minstens één van de onderstaande doelstellingen.

Deadline? Vrijdag 13 januari 2017 om 16.00

De volledige oproep vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.