Wij begint in de Wijk

5blokken2Het autovrij maken en vergroenen van de Centrale Lanen is een belangrijk project voor de toekomst van Brussel. Het zal het leven in en het beleven van het centrum radicaal wijzigen. De heraanleg krijgt veel aandacht in de pers. Terecht, al zou je bijna uit het oog verliezen dat de Stad ook nog op heel wat andere plekken projecten heeft lopen. Zo voeren we momenteel drie wijkcontracten uit: in de Bloemenhofwijk, rond de Noord-Zuidverbinding (Jonction) en in Laken rond het Bockstaelplein. Die zorgen voor broodnodige investeringen die de levenskwaliteit van de bewoners in die wijken aanzienlijk zullen verbeteren.
Neem nu enkel nog maar het voorbeeld van de Bloemenhofwijk. Er zijn grootschalige projecten, zoals de heraanleg van het Fontainaspark. En meer gerichte operaties, zoals de planting van 60 bomen verspreid over de hele wijk. Of de heraanleg van de Grootsermentstraat: bredere voetpaden, een publieke stadstuin, een speelplein, en minder plaats voor de auto. Zodat er binnenkort niet meer door de wijk geracet kan worden. De sokkel van de vijf blokken van de Brusselse haard zal heraangelegd en vergroend worden, en ook daar zullen we speelpleintjes aanleggen. Op de hoek van de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat en de Grootsermentstraat komt er een participatief kunstwerk van Kendell Geers. De Hageltoren in de Fabriekstraat wordt gerestaureerd tot wijk- en cultureel centrum. En ondertussen wordt er hard gewerkt aan de nieuwe Nederlandstalige school in de Zennestraat.
De Centrale Lanen zijn een kroonstuk, een blikvanger. Ze zullen de komende jaren een totale transformatie ondergaan en opnieuw de Brusselse ontmoetingsplek bij uitstek worden. Maar dit gebeurt niet ten koste van de omliggende wijken. De boulevards mogen dan nog ons Brussels ‘gezicht’ zijn, als het lijf niet mee wil, komen we nergens. Daarom blijven we investeren in de mensen en de wijken die samen het kloppende hart vormen van deze stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.